• kerst/kersthangers/keramiek

Kersthangers brons


2,50

Merk: Martin Langezaal

Kleur: -

Een kersthanger van brons kleurig keramiek in diverse uitvoeringen, handgemaakt van keramiek door Martin Langezaal.

Keramiek
ca, 6-7,5 cm

Meer details
Artikelnummer: 1857

Kunstenaar: Martin Langezaal

Een kersthanger van brons kleurig keramiek in diverse uitvoeringen, handgemaakt van keramiek door Martin Langezaal.

Keramiek
ca, 6-7,5 cm

Martin Langezaal

Als psychiatrisch verpleegkundige solliciteerde Martin Langezaal in 1969 op de vacature van creatief therapeut. Hij ging daarvoor de avondopleiding aan de Academie voor beeldende kunsten in Rotterdam volgen. Daar kreeg hij keramieklessen op de draaischijf en handvormen van Dhr. Stoel en werd hij gegrepen door het maken van handgevormd keramiek.

Inspiratie

Toch zou het tot zijn pensioen duren voordat hij zich volledig kon richten op het creëren van zijn bijzondere beeldjes. Geïnspireerd door de mens in zijn algemeen en de sport en door de speelse dierenwereld begon Martin zijn ware ‘zoektocht’ naar zijn eigen kenmerkende stijl.

De beelden van Martin getuigen van zijn kijk op de wereld. Naast de bijna levensechte weergaves van mensen en dieren maakt hij ook dierenbeelden met een knipoog. Grappige figuurtjes die tot de verbeelding spreken. Gaandeweg vond hij een manier om zijn creaties een bronzen uitstraling te geven. De op deze wijze behandelde beelden zijn zonder meer een sieraad voor elke huiskamer.

Contactinformatie Martin Langezaal

Mail       :  mlangezaal@kpnmail.nl

Telefoon:  0180 – 44 35 95

Er is nog geen video beschikbaar voor dit product