10 jaar Kunst met Sloophout – Win een koe

Kunst met Sloophout bestaat 10 jaar en daarom mogen wij, namens kunstenaar Henri Wittenberg, een koe gemaakt van sloophout verloten.

Deelname kan op 2 manieren:

  • Kom naar onze winkel in Barneveld en doe daar een aankoop. Vul je naam en telefoonnummer in op de achterkant van je kassabon en doe deze in de daarvoor bestemde pot.
  • Maak een foto van een aankoop die je eerder bij Ward’s Art gedaan hebt en laat ons zien hoe het object bij jou thuis hangt, staat, ligt. Stuur deze foto op naar info@wardsart.com en vermeld daarbij je naam en telefoonnummer. (ingestuurde foto’s kunnen door ons promotioneel gebruikt worden. Uiteraard zonder vermelding van persoonlijke gegevens.)

Op 10 juni zullen we uit alle inzendingen een winnaar trekken en deze bekend maken op Social Media. Uiteraard wordt de winnaar ook rechtstreeks door ons bericht.

Henri Wittenberg

In september 2018 heeft Henri Wittenberg zich aangesloten bij Ward’s Art. In de afgelopen jaren hebben we heel wat projecten van Henri aan ons voorbij zien trekken. Uiteraard de koeien, maar ook allerlei soorten vogels, kledingstukken en auto’s. Daarnaast heeft hij ons werkstukken laten zien die ‘in wording’ waren. Objecten die hij in opdracht maakte. Bijzondere werken waarin, ondanks dat hij in het platte vlak werkt, diepte zit, waardoor de illusie gewekt wordt dat het 3D is. Deze maken zijn voor mij heel indrukwekkend. Een voorbeeld hiervan is de kerk die hij maakte voor een B&B die daar op uitkijkt.

Als je met Henri praat doet hij het voorkomen of zijn werk heel gewoon is, maar er zit een ongelooflijke hoeveelheid details in die zijn objecten zo bijzonder maken. Naast het feit dat hij regelmatig zelf bij oude gebouwen ‘gaat slopen’ om mooi oud hout te krijgen, moet hij het hout natuurlijk ook sorteren. Hoe vind je anders dat ene stukje wat een werkstuk ‘af’ maakt? Voor elk object moet een werktekening gemaakt worden, waarin elk stukje hout staat aangegeven. Hierbij wordt zelfs rekening gehouden met de schaduwen in de afbeelding. Aan de hand van de werktekening worden er stukken hout gezocht die qua kleur, maar ook qua nerfstructuur passend zijn. Ook de dikte speelt hierbij een rol. Vervolgens worden alle stukken afgetekend en uitgezaagd, waarna een proces van inpassen en bijwerken volgt. Daarna komt het vastzetten aan bod en als laatste de ‘houtworm-behandeling’, want tja, oud hout……..

Meer lezen over Henri Wittenberg? Dat kan bij kunstenaars – Henri Wittenberg

Henri werkt in opdracht, dus heeft u een wens, leg dat gerust bij ons neer. We hebben ook een aantal objecten die direct geleverd kunnen worden. Deze vind u bij producten – Henri Wittenberg

Ontdek onze nieuwste items