Gera Kroeze

Bekijk producten

Gera Kroeze

Mijn fascinatie voor kralen van  glas is ontstaan tijdens mijn bezoeken aan Ghana. Ze worden gemaakt van afvalglas zoals autoruiten en flessen. Het glas wordt gebroken en tot poeder gestampt, gebakken in een kleivorm  en tenslotte gepolijst. Elke kraal wordt afzonderlijk en volledig met de hand gemaakt!

In de kettingen zijn ook bronzen – en/of oude Venetiaanse handelskralen verwerkt. De bronzen kralen worden, met de hand, middels  de verloren-was-methode gemaakt. De oude Venetiaanse handelskralen worden al bijna honderd jaar niet meer gemaakt en worden soms  nog gevonden in Afrika. Het zijn collectors items.

 

Beeldhouwen

Ik beeldhouw ook in steen en ik maak  beelden van brons. Bij het kiezen van een steen laat ik mij leiden door mijn intuïtie. Wat zie ik erin en wat is mijn gevoel erbij. Mijn inspiratie haal ik uit de structuur en de vorm van de ruwe steen.

 

Bronzen beelden

Mijn bronzen beelden zijn een zoektocht naar eenvoud en kracht. Beide eigenschappen zie ik terug in de Afrikaanse vrouwen, die dan ook een ware  inspiratiebron zijn voor mij. Met beide materialen streef ik vooral naar harmonie.

 

Workshops en opdrachten


Gera geeft workshops waarin je zelf een ketting kan maken. Ze staat ook open voor opdrachten.

Contactinformatie Gera Kroeze

Mail        :  janengera@gmail.com

Telefoon:  0318 – 413 105

Toont alle 4

Amber

47,50

Amber en bones

47,50

Venitiaans Bauxiet

40,00

Tuareg

45,00