Onstaan van Ward’s Art

ward van den abeelen

Het ontstaan van Ward’s Art  komt voort uit de wens van mijn oom Ward van den Abeelen dat zijn schilderijen, maar ook de werken van andere kunstenaars niet op zolder blijven verstoffen, maar dat er van genoten wordt.  ‘Ik ben kunstenaar, geen handelaar, ik zou maar willen dat iemand me ging helpen.’ 

Hoe het begon

Aanvankelijk ben ik begonnen om voor mijn tante de werken online te verkopen en ging al snel op zoek naar kunstenaars waar ik dat ook voor kon gaan doen. Ik bezocht kunstmarkten en raakte aangestoken door het enthousiasme van de kunstenaars voor hun werken. Toen Annigje,  een van kunstenaars die ik sprak,  opmerkte, ‘waarom start je geen winkel’ begon het bij mij te borrelen.  Op dat moment werkeloos en zonder al te veel financiële middelen ben ik een manier gaan zoeken om kunst ‘laagdrempelig’ aan te bieden op een manier die voor alle partijen gunstig was. 

Meer lezen over het verloop van start tot nu ga dan naar ‘Ons Verhaal

Ward’s Art

Nooit had ik toen kunnen denken dat zo velen mijn enthousiasme zouden gaan delen en dat ik, inmiddels zo’n 200 kunstenaars in mijn bestand heb die blijvend of periodiek in de winkel van Ward’s Art in Barneveld exposeren. Samen bieden we kunst aan van cadeauprijs tot duurder en maken we deze unieke dingen bereikbaar voor iedereen. 

Vooral dat SAMEN maakt Ward’s Art sterk. Misschien ben ik de drijvende kracht, maar zonder al mijn fantastische deelnemers met hun creatieve gaven had ik dit nooit op kunnen zetten. 

De Pijlers

Ward’s Art richt zich op het ondersteunen van kunstenaars bij het promoten en verkopen van hun werk. Daarbij richt zij zich op ‘betaalbare’ kunst. Dat betaalbaar voor ieder een andere invulling heeft mag duidelijk zijn, maar onze prijzen liggen van cadeauprijs tot duurder. Natuurlijk is het bij prijzen afhankelijk van het soort product en het materiaal waar het van gemaakt is.

Ward’s Art wil kunst bereikbaar maken. Ze wil laten zien dat kunst niet altijd heel duur hoeft te zijn, dat kunst in allerlei soorten en maten te koop is en misschien ook wel dat ‘kunst’ een naam is voor een mooi, handgemaakt item. Je mag het gewoon mooi vinden zonder het kunst te noemen.

Winkel in Barneveld

Plannen

De winkel en deze online galerie zijn een eerste stap in mijn, misschien ideologische, missie om kunstenaars te helpen en om kunst bereikbaar te maken voor iedereen. Hoe mooi zou het zijn als er een keten van Ward’s Art – shops zou komen of als we beschikken over een database waar kunstenaars kunnen exposeren en ze daar een kleine vergoeding voor zouden krijgen. Als bedrijven elkaar weer ‘ouderwets’  unieke relatiegeschenken gaan geven en hotels, bungalowparken ed niet meer ingericht worden met 1000 in een dozijn schilderijen, maar met unieke betaalbare kunst, waardoor elk huisje zijn eigen identiteit krijgt. Ach, ik kan nog wel 100 dingen opnoemen en ik denk dat er nog veel meer te bedenken zijn, maar voorwaarde om dit allemaal voor elkaar te krijgen is dat we SAMEN de schouders er onder zetten.  Ik ben er van overtuigd dat we het dan zeker gaan redden.  

Simone Giele
initiatiefnemer Ward’s Art

Ontdek onze nieuwste items