Keramiek van Pien

Bekijk producten

Keramiek van Pien

Keramiek van Pien is de creatieve uitspatting van Pien Mandersloot. “Al jaren in de ban van klei” betekent voor mij dat ik al in een vroeg stadium met klei aan het werk ben gegaan. Eerst voor mijzelf “aan de keukentafel”, daarna middels diverse cursussen en tot slot aan de SBB in Gouda waar ik gedurende 3 jaar de Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken heb gevolgd. Na het behalen van het diploma heb ik daar nog een jaar extra “Glazuren” gevolgd.

In de loop van de tijd heb ik een geheel eigen stijl ontwikkeld die zich kenmerkt door het combineren van handvormen en draaien.

Inspiratie

Ik laat mij inspireren door de natuur die ik al fietsend en hardlopend, mijn andere passie, waarneem. De dingen die ik zie, komen terug in mijn werk en dieren nemen daarbij altijd een centrale plaats in. Ik ga uit van een holle vorm, meestal gedraaid, waar ik op de een of andere manier één of meerdere dieren uit/door laat komen.

Mijn werkstukken kunnen op de “normale manier” gestookt worden in een keramiek oven, dat is de manier die de meeste mensen kennen, óf op de  “RAKU manier”. Daarbij wordt het geglazuurde werkstuk in een ton d.m.v. een gasvlam verhit tot zo’n 1000  graden C. waarna het snel wordt afgekoeld in de buitenlucht. Daardoor ontstaan er barstjes in het glazuur. Vervolgens gaat het in een ton met zaagsel dat door het hete werkstuk in de brand vliegt. Door roet en rook worden de barstjes en de niet geglazuurde stukken zwart. Dat geeft een speciaal effect.

Onderwijs

In mijn dagelijks leven geef ik, op een school voor voortgezet speciaal onderwijs, creatieve lessen aan jongeren met een verstandelijke beperking. In ons schoolatelier maken wij samen mooie dingen van klei, papier-maché, verf en mozaïek. Deze jongeren zijn over het algemeen heel creatief en ik vind het heerlijk om met deze doelgroep te kunnen werken. Zo blijf ik creatief bezig.

Workshops

Info workshops e.d.
Workshops

Pien Mandersloot geeft workshops op locatie aan:

 scholen: groepen 1 t/m 8, onderwerp in overleg

 groepen en bedrijven

Soorten workshops:

● workshop dieren maken

● workshop schalen maken

● workshop potten met deksels maken

● etc.

Werkwijze
Handvormen met behulp van mallen. Het werk wordt door Pien gestookt en in overleg geglazuurd. De werkstukken worden hierdoor waterdicht en kunnen buiten staan.

Werk in opdracht

Pien Mandersloot maakt ook werk in opdracht. Al haar stukken zijn uniek.

Contactgegevens Keramiek van Pien

Pien Mandersloot
Goudvink 19
3435RH Nieuwegein
06-33084683

www.keramiekvanpien.nl

keramiekvanpien@outlook.com

Toont alle 22