Rina van Kilsdonk

Bekijk producten

Rina van Kilsdonk

Kunst werd Rina van Kilsdonk niet met de paplepel ingegoten. Haar vier broers speelden met Lego en Meccano. Zelf zat ze dan wel vaak rustig in een hoekje met een schetsblok. Want tekenen vond ze, net als elk kind, fantastisch.

Basiskleuren

Als volwassene schreef Rina zich in bij Artibus, de voorloper van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). “Ik heb daar zo’n vier of vijf jaar gestudeerd. Ik deed uiteraard de schilderrichting, alle kanten van het schilderen kwamen aan bod zoals de kleurenleer. Dat vond ik heel spannend. Nu koop je alle kleuren die je maar hebben wilt in de winkel, maar je betaald je wel blauw. Ik heb zelf in principe alleen de basiskleuren en dan meng ik. Ik laat me af en toe verleiden, maar met mijn basiskleuren kan ik in eigenlijk alles doen.”

Oude Culturen

De schilderijen van Rina zijn wisselend figuratief en abstract. Hierbij is acryl in haar werk favoriet, maar gemengde techniek en olieverf worden ook gebruikt.

Het meest gekozen onderwerp is ‘oude culturen’ waarvoor zij inspiratie opdoet: uit boek, film, muziek en reisontmoetingen.

Contactinformatie Rina van Kilsdonk

Website : rinavankilsdonk.nl
Mail        : rinavankilsdonk782@gmail.com

Telefoon: 030-6991374

Jan Scheplaan 2, 3705 LJ ZEIST

Rina heeft een eigen atelier welke op afspraak te bezoeken is.

Toont alle 6

Together in Africa

400,00

Circle of Life

500,00

African Heat

400,00

Grijs Abstract

650,00

Portret in grijs-bruin

250,00

Vrouw met bloemen

300,00