Herbert Willems

Bekijk producten

Herbert Willems

Na de Minerva-academie in Groningen te hebben bezocht heb ik jarenlang op de vrijdagen gewerkt in het inloop-atelier van Meggy Poell in Amsterdam. Daar heb ik eigenlijk pas de fijne kneepjes van het ‘metier’ onder de knie gekregen, heb ik mijn liefde voor olieverf meegekregen en heb ik geleerd naar de dingen te kijken op een geduldige en receptieve manier. Schilderen moet je niet doén, schilderen moet je zijn!, dat leerde ze me.

 

Heemding

Mijn favoriete onderwerp is de door mij zogenoemde ‘heemding’. Dat laatste is een gevoel van thuiskomen, van terugkeren naar een plek waar balans, heelheid en harmonie overheersen en waar verdeeldheid, conflict en verlatenheid uitgebannen zijn. Ik schilder plekken waar we allemaal en soms diep verborgen naar terug verlangen, waar we weer zouden willen zijn, zouden willen wonen, kinderen zouden willen krijgen en oud willen worden. Plekken die in onze wereld steeds schaarser worden.

 

Werken op paneel

Mijn werk wordt behalve in olieverf ook uitgevoerd op hout. Hout heeft als drager vele voordelen, niet in het minst de geringere kwetsbaarheid en de geringe gevoeligheid voor krimp en uitzetting, waardoor vaak verbarsting of craquelé vermeden kan worden.

 

Contactinformatie Herbert Immer Willems

Website : www.herbertwillems.webs.com

Mail        : herbertwillems167@gmail.com

Telefoon: 023-52 53 550 /  06-16 34 93 42

Filteren
Reset filters

Toont alle 6

Lente voor oude boom

1.100,00

Zo ziet geluk er uit

1.795,00

Thuis tussen de Lavendelvelden

685,00

Troostwit en avondrood

685,00

Hemel boven elk leve

1.650,00

De verleiding ligt aan zee

895,00